Pressemeldinger

Olav Holst Dyrnes

Ny konsernsjef

28.05.14
Børsmelding - 28.05.2014

 

Olav Holst-Dyrnes er ansatt som ny konsernsjef (CEO) i Ekornes ASA

Styret i Ekornes ASA har ansatt Olav Holst-Dyrnes som ny konsernsjef.

Olav Holst-Dyrnes kommer fra stillingen som konsernsjef i det børsnoterte selskapet Havfisk ASA, der Aker ASA er største eier. I Havfisk ASA har han som konsernsjef bidratt til økt effektivitet, gode økonomiske resultater og strategiske endringer med involvering av alle nivå i organisasjonen. Olav Holst-Dyrnes har også erfaring fra møbelindustrien gjennom nærmere 6 år som Sourcing Manager i Stokke AS.

Holst-Dyrnes er sivilingeniør fra NTH/NTNU og har befalsutdanning fra Forsvaret, der han også arbeidet i 10 år. Olav Holst-Dyrnes er 44 år og bosatt i Ålesund.

Styret har i ansettelsesprosessen lagt vekt på å finne en ny toppleder for Ekornes som er målrettet, har vist evne til å drive forandring, har gode lederegenskaper og solide strategiske evner. Styret ser med forventning fram til å arbeide sammen med Olav Holst-Dyrnes både for å realisere de mulighetene som Ekornes sine gode produkt og dyktige medarbeidere står for, men også ta nye tak i de utfordringene som Ekornes står overfor i et krevende møbelmarked.

Olav Holst-Dyrnes starter i stillingen senest 01.12.2014. Nils-Fredrik Drabløs fortsetter i stillingen inntil Olav Holst-Dyrnes tiltrer, og vil også være tilgjengelig i en overgangsperiode.

Ekornes ASA er den største møbelprodusenten i Norden og eier bl.a. merkenavnene Ekornes®, Stressless® og Svane®. Stressless er et av verdens mest kjente varemerker innen møbelbransjen. mens Ekornes®, Stressless® og Svane® er de mest kjente innen møbelbransjen i Norge. Produksjonen foregår i 7 fabrikkanlegg, 6 i Norge og 1 i USA, mens produktene selges over store deler av verden gjennom egne salgsselskaper i utvalgte markeder. Antall ansatte er ca. 1 600, og konsernomsetningen i 2013 var 2 561 mill. NOK

Spørsmål kan rettes til styreleder Kjersti Kleven: mobil 918 47 092 eller e-post kjersti.kleven@kleven.no

Svane Zesam

13.03.13

Stressless-komfort på hjul

04.02.13

Tysk publikumspris til norske Stressless

04.02.13

Endring i ledelsen

03.12.12

Stressless Voyager

21.02.12

Stressless blir pretty in pink!

21.02.12

Applikasjoner fra Ekornes

09.12.11